HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur geeft huurders een duurzaam cadeau

Campagne Omlaag die meter helpt bij energiebesparing

De huurders van Alwel in Etten-Leur, Terheijden en de gemeente Moerdijk krijgen van de HuurdersBelangenVereniging (HBV) een duurzaam cadeau aangeboden. Een energieadviseur geeft ze gratis een persoonlijk besparingsadvies. Ook mogen de huurders voor 50 euro energiebesparende producten bestellen. Zo kunnen ze op korte termijn flink besparen op gas en stroom. Het is één van de projecten waarvoor de HBV de fusiebesparing van Alwel inzet.

Dubbel winst

Met de campagne ‘Omlaag die meter’ wil de HBV huurders helpen met energiebesparing. Via kleine maatregelen en nieuwe gewoontes. Jan van Iersel van de HBV vertelt over hun keuze: “Doordat Woonstichting Etten-Leur fuseerde met AlleeWonen is extra geld beschikbaar gekomen. Geld dat we de komende jaren mogen besteden aan huurders en huizen. Net als Alwel, vinden wij duurzaamheid belangrijk. En zo zijn we op het idee van energieadviseurs gekomen. Huurders krijgen gratis advies om geld te besparen en tips voor energiezuinig wonen. Het is voordelig én milieuvriendelijk, dubbele winst dus.”

Brede samenwerking voor lagere kosten

Huurders die zich aanmelden, krijgen bezoek van een energieadviseur. Tijdens het huisbezoek nemen ze samen een vragenlijst door. En op basis daarvan krijgen de huurders een persoonlijk advies voor slim besparen. Ook krijgen ze dan 50 euro om te winkelen in de webshop met energiebesparende producten. In overleg met de huurdersorganisatie heeft Alwel projectmanager Chris Cockx voor de uitvoering van het HBV-plan de Stichting Duurzaam STOER in de arm genomen: “Zij werken al jaren met energieadviseurs, voor particulieren, gemeenten, scholen en bedrijven. Voor dit project geldt nauwe samenwerking met Centrum voor Wonen en energie coöperatie DuurSaam Etten-Leur.” Jan van Iersel vervolgt: “Het succes van de adviseurs combineren we graag met het voordeel voor onze huurders om energiebesparende producten te kunnen bestellen. En als het nodig is, helpen de energieadviseurs ook met het installeren. Dus, omlaag die meter.”

Dit jaar bezoeken de adviseurs nog 100 huurders, dus meld je aan

Huur je een huis bij Alwel in Etten-Leur, Terheijden of de gemeente Moerdijk (Moerdijk, Zevenbergschen Hoek of Zevenbergen) en wil je dit jaar nog profiteren van het aanbod dat de HBV doet. Stuur dan een mailtje met naam, adres en telefoonnummer naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Liever eerst nog wat meer weten,

bel dan naar: 085 13 03 647. Jan van Iersel van de HBV:

“Tot eind dit jaar bezoeken de energieadviseurs nog 100 huurders voor besparing op de energiekosten. Meld je snel aan!:

https://www.alwel.nl/omlaag-die-meter

Agenda

15 oktober
Vergadering huurdersraad

28 oktober
Bijeenkomst R.v.C. van Alwel en de Huurdersraad

2 november
Landelijke ledendag woonbond in Amersfoort

5 november
Cursus werkplan en begroting door Bram Meijer van de Woonbond

7 november 13.30– 15.00 uur
Huurdersspreekuur

11 november
Najaarsvergadering

19 november
P.V.-vergadering Woonbond

5 december 13.30– 15.00 uur
Huurdersspreekuur