2

Bespaaretten-leur.nl nu ook voor huurders

20210602 Bespaaretten leurnl nu ook voor huurders

De energiebesparende campagne voor huiseigenaren in Etten-Leur, genaamd ‘BespaarEtten-Leur.nl’ is nu ook beschikbaar voor huurders. Door het succes van de regeling voor huiseigenaren heeft de subsidieverstrekker onze subsidieaanvraag voor alle huurders in Etten-Leur ook toegekend.

1.200.000 kg CO2 besparing per jaar

De gemeente Etten-Leur heeft samen met woningcorporatie Alwel een subsidieaanvraag gedaan voor de bijna 7.000 huurwoningen in Etten-Leur. Doordat deze nu is toegekend, kunnen huurders ook gebruikmaken van de reeds lopende campagne voor huiseigenaren.

Met deze zogenaamde RREW-regeling kan de gemeente Etten-Leur samen met uwEnergieloket en DuurSaam Etten-Leur nu ook huurders stimuleren kleine energiebesparende maatregelen te treffen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van radiatorfolie en vervangen van oude halogeen- en gloeilampen door LED-lampen.

Het doel is om in Etten-Leur, per jaar, 1.2000.000 kg CO2 te besparen. De campagne loopt van eind juni 2021 tot april 2022. De huurders ontvangen vanzelf een brief van de gemeente.

Uitbreiding van webshop www.bespaaretten-leur.nl

Op www.bespaaretten-leur.nl is er ruime keuze uit energiebesparende maatregelen. Bijvoorbeeld LED lampen, waarmee je wel tot €300 per jaar bespaart op de energierekening. Andere besparende mogelijkheden zijn een waterbesparende douchekop, buisisolatie en radiator ventilatoren.

Complete ontzorging

De webshop is verder uitgebreid voor mensen die extra hulp kunnen gebruiken. Zo kan iedereen het besteedbare bedrag nu ook inzetten voor hulp aan huis. Een energiecoach loopt een rondje door het huis en pakt de producten direct uit de bus die vervangen kunnen worden. Dit advies en de producten zijn gratis tot €90,- per huurhuis. Meer details vind je in de webshop.

Heb je in je huurwoning bovenstaande punten als ledverlichting al goed op orde en wil je een verdere stap zetten in de richting van een duurzaam gebruik van je woning? Of heb je juist helemaal geen idee waar eigenlijk te beginnen? Dan helpt een energiescan om een goed plan van aanpak op te zetten. De energiecoaches helpen je hier graag mee.


Per mei 2021 voor alle inwoners

Deze actie gaat in per mei 2021. Dat betekent dat er dus gratis, kleine energiebesparende maatregelen zijn te bestellen voor elke inwoner in Etten-Leur. Er is een eenmalige unieke code per huis beschikbaar die verzilverd kan worden op www.bespaaretten-leur.nl. Deze codes worden per brief door de gemeente verstuurd en ontvang je vanzelf in de bus. Dus ook voor huurders die niet bij Alwel huren.

Huurderscampagne Omlaag die Meter stopt

Doordat er voor huurders van Alwel nu een goed alternatief komt, stopt de energiebesparende campagne Omlaag die Meter. De HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur bood deze campagne sinds 2019 aan vanuit het fusiegeld. Huurders die meededen, krijgen persoonlijk bericht van de HBV. Ook op de website van de HBV en Alwel volgt meer informatie over het einde van Omlaag die Meter en wat voor nieuwe plannen de HBV heeft met het overgebleven fusiegeld.

Volg ons op:


 Doorzoek onze website: