Heb je hulp nodig bij jouw straatfeestje?

20210722 Burendag2021

Nederland viert dit jaar Burendag op zaterdag 25 september. Ook de HuurdersBelangenVereniging (HBV) in Etten-Leur en Alwel vinden dit een goed initiatief van Douwe Egberts en het Oranjefonds. Samen roepen we huurders op om leuke ideeën te bedenken.

Contact met alle buren van het pleintje of in jouw rijtje
Waarom vinden wij Burendag belangrijk? Michel Kieneker is wijkconsulent bij Alwel: “Dat is simpel uit te leggen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, helpen en zich samen inzetten voor de buurt. Burendag kan een mooi rol spelen om eindelijk eens kennis te maken met de verschillende mensen die aan het pleintje wonen. Of om het contact met de bewoners van jouw ‘rijtje’ weer eens aan te halen. We merken dat dit in een woongebouw net iets natuurlijker verloopt dan in een straat. Dus, ik zou zeggen, pak je kans.”

Laten we beginnen om je alvast te inspireren
Een Burendagmoment kan van alles zijn. Vice voorzitter van de HBV Henk Smits: “Groots opgezet mag, maar klein is ook prima. Deel tuintips met elkaar. Ga samen zwerfafval prikken. Organiseer een buurtbingo. Neem allemaal iets lekkers mee naar het buurtdiner. Of zet tafels en stoelen buiten voor een spelletjesmiddag met kleurplaatwedstrijd. Wij maken een overzicht van alle leuke wijkactiviteiten en delen die op onze website en social media. Nog een tip: kijk op burendag.nl/voorbeelden. Hier vind je ook hulpmiddelen om van jouw Burendag een succes te maken.”

Burendag tijdens corona
Door corona hebben we elkaar minder gezien dan gebruikelijk. Michel: “Juist nu is er behoefte aan ontmoeting. Nu hoor ik je denken, kan dat veilig? In 2020 is Burendag gewoon gevierd. Het is dus mogelijk om Burendag op een veilige manier te vieren. Zorg dat je je houdt aan de actuele richtlijnen van het RIVM.”

Hulp nodig om iets leuks te bedenken? Laat het ons weten
Henk: “Vraag je buren om samen iets te organiseren. Heb je meer hulp nodig? De HBV en Alwel denken graag met je mee. En laat het ons ook weten als we je op een andere manier kunnen helpen. Neem dan voor 15 augustus contact op met:

HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06 100 380 50

of

Alwel
Neem contact op met de wijkconsulent in jouw wijk
Dit kan via 088 255 2000 (tijdens kantooruren)

Vraag subsidie voor jouw idee en ontvang een Burendagpakket
We geven je graag nog een tip. Voor buurten is het mogelijk om van 14 juni tot en met 15 augustus 2021 een aanvraag tot maximaal € 400,= in te dienen bij het Oranje Fonds. Dit geld kan je helpen om je Burendagplan uit te voeren. Hierbij geldt wel: op = op, dus wacht niet te lang met het indienen van een aanvraag. Je krijgt daarnaast ook een leuk Burendag pakket als je activiteit voor 1 september is aangemeld. Je kan meedoen als particulier of als vereniging/organisatie.


Afdrukken