2

De HBV Etten-Leur gaat voor een zonnige toekomst

HBVvoorZon

HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur, Alwel en Led Up starten in samenwerking een zonnepanelenproject voor huurders

“De HBV Etten-Leur gaat voor een zonnige toekomst”

De HuurdersBelangenVereniging Etten-Leur is initiatiefnemer van het zonnepanelenproject HBV voor Zon en gebruikt hiervoor een deel van het fusiebudget voor Duurzaamheid. Voorzitter HBV Henk Smits: ”Betaalbaarheid van het wonen en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtspunten van de HBV. De stijgende energieprijzen zet deze nog verder onder druk. Zonnepanelen zorgen voor een besparing op energiekosten en beperking van de CO2 uitstoot. Besparen in je portemonnee én van het milieu.”

Garantie op geld besparen
Huurders krijgen zes zwarte zonnepanelen op het dak aangeboden. De kosten worden betaald uit het fusiebudget Duurzaamheid. De bewoner betaalt een vast bedrag van € 4,50 per maand als servicekosten voor verzekering en onderhoud. De 6 panelen leveren een besparing op van zo’n € 300,00 tot € 400,00 euro per jaar. Dat resulteert in een serieuze verlaging van de woonlasten.

Meedoen aan HBV voor Zon

HBV voor Zon is speciaal voor huurders van Alwel in Etten-Leur en gemeente Moerdijk. Henk Smits: “We willen in totaal op 550 huurwoningen zonnepanelen plaatsen. Op de website www.hbv-voor-zon.nl kunnen huurders checken of hun woning kan meedoen. Hiervoor kunnen ze hun postcode en huisnummer invullen. Helaas komt niet elke woning in aanmerking. Op de eerste plaats hebben we een beperkt budget. En op de tweede plaats kan bijvoorbeeld het dak niet geschikt zijn of is er binnen enkele jaren onderhoud aan het dak gepland. Komt men in aanmerking dan vindt er thuis eerst een persoonlijk gesprek plaats. Hierin rekenen we ook de jaarlijkse besparing voor de bewoner uit.”

Vestigingsmanager van Alwel, Corrina Pistorius, is blij met de lancering van HBV voor Zon: “Samen met de HBV werken we aan betaalbaarheid en duurzaamheid. Bij HBV voor Zon komt dit mooi samen. We merken dat onze huurders steeds meer bezig zijn met duurzaamheid. Bij de aankondiging van dit project, kregen we al veel enthousiaste reacties. Nu kunnen ze zich ook daadwerkelijk aanmelden.”

Led Up Solar & Lighting
HBV voor Zon is een samenwerking van de HBV, Alwel en Led Up. De laatste heeft de opdracht gekregen om het project uit te voeren. Floris Breuers van de Firma Led Up is razend enthousiast: “We werken al langer samen met Alwel. En hebben kortgeleden bij vijf huurwoningen in Etten-Leur zonnepanelen geplaatst. Dit was een proef om ervaring op te doen. Ik kan niet wachten om bij meer huurders te starten met de keukentafelgesprekken voor HBV voor Zon.” De foto’s van de uitvoering op deze pilotwoningen zijn te zien op de website www.hbv-voor-zon.nl. Daar vertellen de bewoners ook hun ervaringen met het zonnepanelenproject.

Volg ons op:


 Doorzoek onze website: