Alwel Diensten BV zoekt een koper voor 135 appartementen

20200528 Alwel diensten bv zoekt een koper

 

De nieuwe Woningwet beperkt ons werkterrein. We kijken daarom kritisch welke taken bij ons horen en welke niet. Op basis daarvan namen we ons in 2018 voor om de woningverhuur van 135 duurdere huurappartementen via Alwel Diensten BV te beëindigen. Dit betekent dat we deze woningen in Etten-Leur gaan verkopen. We legden dit vast in de prestatieafspraken met de HuurdersBelangenVereniging (HBV) en de gemeente Etten-Leur.

Huurders kunnen gewoon blijven wonen
Dit jaar gaan we op zoek naar een koper voor de 135 huurappartementen", vertelt Alwel vestigingsmanager Corrina Pistorius. "We verkopen het liefst aan 1 nieuwe eigenaar. Dat betekent dat de huurders de woning niet zelf kunnen kopen. De nieuwe eigenaar moet alle huurcontracten overnemen. Dat betekent dat de huurders hier gewoon kunnen blijven wonen. Daardoor blijven ze beschermd door de geldende huurwetgeving en verandert er voor hen in principe niets." Beschikbare appartementen bieden we –tot de verkoop- gewoon aan, zoals we altijd doen: via Klik voor Wonen.

Wisseling van eigenaar
Alle huurders van de 135 appartementen zijn een week geleden geïnformeerd over de verkoopplannen. Corrina: "Uiteraard gaan wij op zoek naar een goede en betrouwbare nieuwe eigenaar. De HBV denkt mee over de voorwaarden die we aan de nieuwe eigenaar stellen. Omdat het verkoopproces nog moet beginnen, weten wij nu nog niet wie de mogelijke, nieuwe eigenaar wordt en per wanneer de eigenaarswisseling plaatsvindt. Dit kan vanaf november 2020 zijn, maar uiterlijk november 2023." (Bron: Alwel)


Afdrukken