2

Zonnepanelen via Alwel

“Een mooie kans om uw woning duurzamer te maken, te besparen op de kosten voor stroom én iets goeds te doen voor de aarde.”

 Zonnepanelen via Alwel

Zoals u op onze website al kon lezen, is ons zonnepanelenproject HBV voor Zon klaar. Inmiddels geeft ook Alwel huurders in gezinswoningen de kans om zonnepanelen te leggen. Heeft u nog geen zonnepanelen? Vraag ze dan aan via Alwel.

Met zonnepanelen op uw woning bespaart u meteen op de kosten voor stroom.

Ook helpt u hiermee de CO2-uitstoot te verminderen. Een slimme keuze voor uw portemonnee én de aarde dus. Alwel controleert eerst of uw dak geschikt is. Als dat zo is en er is op korte termijn geen onderhoud aan het dak gepland, dan kunt u kiezen voor maximaal 6 panelen. De panelen zijn van goede kwaliteit en leveren 440 Wp energie. Hiervoor betaalt u een vast bedrag per maand in de servicekosten. U heeft dan verder geen omkijken naar de installatie én het onderhoud of reparaties. Wel geeft u zelf eventuele reparaties aan Alwel door. U gaat pas betalen als de zonnepanelen op het dak liggen.

Wilt u meer weten of direct zonnepanelen aanvragen?

Kijk dan op de website van Alwel: www.alwel.nl/zonnepanelen. Hier staat meer informatie en een handig overzicht van de spelregels en veel gestelde vragen.

Subsidie zonnepanelen huurders Alwel

De gemeente en Alwel vinden het belangrijk om inwoners te ondersteunen bij het zelfstandig opwekken van energie. Daarom komt een subsidie beschikbaar van € 150,- voor het laten installeren van zonnepanelen. De subsidie vraagt u online aan met uw DigiD.

De regeling

Waarom € 150,-? Dit is ongeveer evenveel als de servicekosten die u aan Alwel betaalt voor de zonnepanelen in één jaar. De servicekosten betaalt u elke maand aan Alwel. Dit is een vast bedrag per paneel per maand. De hoogte van het bedrag staat in de huurovereenkomst die u met Alwel hebt afgesloten voor de zonnepanelen.

Wie kan de subsidie aanvragen?

De subsidie is beschikbaar voor inwoners die:

  • ingeschreven staan op het adres van de woning waarop de zonnepanelen zijn geplaatst
  • een ondertekende aanvullende huurovereenkomst voor de zonnepanelen met Alwel
    hebben
  • nog niet eerder zonnepanelen op hun woning hebben geplaatst
  • de subsidie uiterlijk binnen 3 maanden na plaatsen van de zonnepanelen aanvragen

Let op: heeft u meegedaan met het project HBV voor Zon? Dan betaalt u al lagere servicekosten voor uw zonnepanelen. U komt dan niet voor deze subsidie in aanmerking.

Waar kan u de subsidie aanvragen?

De subsidie kunt u aanvragen via de website van de gemeente Etten-Leur: https://www.etten-leur.nl/product/subsidie-zonnepanelen-huurders-alwel/

Volg ons op:


 Doorzoek onze website: